Az önző én mítosza Ki van odabent?

A testi kereszténység önellentmondása és identitás-zavara. Keresztényként ki vagyok ÉN valójában? Lehetséges, hogy egy újjászületett keresztény számára az “önző én” többé már nem valós probléma?

Az önző én mítosza

Elhangzott: Budapest, 2016. április 30.


Folytatás

16
Szólj hozzá!

avatar
3 Comment threads
13 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
FerencSánta Jánosbelinszki jános Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
belinszki jános
Vendég

engem az érdekelne, h ki az a keresztény szerző, akitől idéztél a 4. perc táján

belinszki jános
Vendég

több kérdés is felvetődött bennem: – az egyik,h most ennél a témánál nem lett volna hasznos különbséget tenni a hús és test, lélek és szellem között? – a másik: “Vigyázzatok atyámfiai, hogy valaha ne legyen bármelyikőtöknek hitetlen gonosz szíve, hogy az élő Istentől elszakadjon; Hanem intsétek egymást minden napon, míg tart a ma, hogy egyikőtök se keményíttessék meg a bűnnek csalárdsága által”, hogyan lehetséges ez olyan hívőknél akikben a Szentszellem él? – a harmadik: “Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd… Tovább olvasom »

Ferenc
Vendég
Ferenc

Sajnos lekéstem erről a beszélgetésről. Azért leírom a kérdésemet. Én még csak ismerkedem ezzel a témával amit talán úgy szokás mondani hogy kereső vagyok vagy nem is tudom hogy fogalmazzak. De ahogyan néztem ezeket a videókat itt az oldalon úgy bennem is feltevődtek a kérdések amik itt a hozzászólásokban, de van valami amit nem értek vagy nem tudom hogy az előadó a videóban hogy értett pontosan mert a videókban arról beszél hogy miután az ember kapcsolódik az Isten Szellemével és lesz új teremtménnyé és bűntelenné, azután még mindig lehetséges hogy valamiért megbotlik mert a régi bűnös szokások a testében vannak… Tovább olvasom »