Az önző én mítosza Ki van odabent?

A testi kereszténység önellentmondása és identitás-zavara. Keresztényként ki vagyok ÉN valójában? Lehetséges, hogy egy újjászületett keresztény számára az “önző én” többé már nem valós probléma?

Az önző én mítosza

Elhangzott: Budapest, 2016. április 30.


Folytatás

Szólj hozzá!

16 hozzászólás : "Az önző én mítosza Ki van odabent?"

Visszajelzés
avatar
Rendezés:   legújabb | legrégebbi | legnépszerűbb
belinszki jános
Vendég

engem az érdekelne, h ki az a keresztény szerző, akitől idéztél a 4. perc táján

belinszki jános
Vendég
több kérdés is felvetődött bennem: – az egyik,h most ennél a témánál nem lett volna hasznos különbséget tenni a hús és test, lélek és szellem között? – a másik: “Vigyázzatok atyámfiai, hogy valaha ne legyen bármelyikőtöknek hitetlen gonosz szíve, hogy az élő Istentől elszakadjon; Hanem intsétek egymást minden napon, míg tart a ma, hogy egyikőtök se keményíttessék meg a bűnnek csalárdsága által”, hogyan lehetséges ez olyan hívőknél akikben a Szentszellem él? – a harmadik: “Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd… Tovább olvasom »
Ferenc
Vendég
Sajnos lekéstem erről a beszélgetésről. Azért leírom a kérdésemet. Én még csak ismerkedem ezzel a témával amit talán úgy szokás mondani hogy kereső vagyok vagy nem is tudom hogy fogalmazzak. De ahogyan néztem ezeket a videókat itt az oldalon úgy bennem is feltevődtek a kérdések amik itt a hozzászólásokban, de van valami amit nem értek vagy nem tudom hogy az előadó a videóban hogy értett pontosan mert a videókban arról beszél hogy miután az ember kapcsolódik az Isten Szellemével és lesz új teremtménnyé és bűntelenné, azután még mindig lehetséges hogy valamiért megbotlik mert a régi bűnös szokások a testében vannak… Tovább olvasom »