Nem a te hibád, ha nem kapsz választ az imádságaidra, holott Isten igéje azt kéri tőled, hogy kérj bátran! Nem vagy egyedül, amikor azt tapasztalod, hogy kérsz valamit Istentől és mégsem kapod meg. Az előző részben azt néztük meg, hogy milyen szívből indulnak, származnak az imáink. Most arra koncentráltam, hogy megmutassam neked, mi az oka, hogy ilyen szíved van. Ha figyelsz Isten igéjére meglátod, hogy nem a te hibád szíved állapota, és ezen túl azt is megmutatom neked, hogyan lehet egy új, jól működő szívet kapni.

Nem vagy egyedül, amikor azt tapasztalod, hogy kérsz valamit Istentől és mégsem kapod meg. Miért lehetséges ez, amikor az ige azt mondja, kérjetek és adatik? Számomra új felismerés, hogy nem a kéréseket kell cifrázni, nem újabb technikákat kell gyártani a válaszok elnyeréséhez. A kérő személy státuszában, helyzetében (szolga vagy fiú) látom az ok-okozati összefüggést. Hogy te szolga vagy fiú vagy, derítsd ki. Az előadás és folytatása segít neked ebben.

Nyuszi vagy bárány?
Kinek a kutyája?

Szeretnél közbenjárni szeretteidért, örülnél ha meggyógyulnának, megtérnének Istenhez? Imádkozol másokért, de nem látod a következményét? Jézus egyik beszélgetése során kiderül, hogy mikor tud Isten segíteni szeretteiden vagy azokon, akikért imádkozol.