Hitből élni Együtt egy csodálatos úton

Az igazi kereszténység egy természetfeletti élet. A Biblia fő üzenete, az evangélium nem arról szól, amit az embernek kell tennie Istenért, hanem arról, amit Isten tett és tesz értünk:

„Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az minden hívő üdvösségére… Mert az Isten igazsága nyilvánul meg abban hitből hitbe, ahogy meg van írva: Az igaz ember pedig hitből él.”Róma 1:16-17

A Jézus Krisztussal való személyes kapcsolat a legcsodálatosabb tapasztalat, amiben bárkinek is része lehet. Aki Jézussal éli életét, annak sorsát nem a véletlen irányítja, hanem a mindenható gondviselés és a feltétel nélküli szeretet.

A mennyei Atya akarata, hogy minden ember szoros ismeretségbe kerüljön Vele és Fiával, Jézussal (János 17:3). Minél jobban megismerjük Teremtőnket, és irántunk való megmentő szeretetét, annál nagyobb bizalom és hit ébred szívünkben Iránta. Minden alkalommal, amikor még jobban rábízzuk életünket vezetésére, és engedelmeskedünk akaratának, újabb tapasztalatot szerezhetünk azzal az Istennel, aki ma is él, és ugyanúgy síkra száll a Benne hívőkért, mint a bibliai időkben.

Folyóiratunk nem egy egyházról vagy felekezetről szól, hanem arról a szerető Atyáról, aki a menny minden kincsét odaadta értünk, elidegenedett gyermekeiért, hogy bizalmunkat visszanyerje. Nem titkolt szándékunk, hogy azt a csodálatos isteni ajándékot, örömet és békességet, aminek Jézus által részeseivé lettünk, másokkal is megosszuk, és együtt növekedhessünk Isten megismerésében.

Havonta megjelenő kiadványunkban a következő rovatok szerepelnek:

  • A hit útja – Az emberek a legkülönfélébb utakon keresik az elveszített édeni boldogságot, pedig Isten nagyon egyszerűvé tette számunkra a Hozzá vezető utat. Cikksorozatunk ezt az utat világítja meg, s megmutatja, hogyan kerülhetünk személyes kapcsolatba Istennel, és hogyan növekedhetünk Jézus hitében. Az Isten által felkínált áldásokat nem tudjuk kellőképpen értékelni, amíg saját helyzetünket nem látjuk helyes megvilágításban, ezért első számunkban a minden embert érintő legnagyobb problémával foglalkozunk.
  • Biblia iskola – Lelki életünk épüléséhez elengedhetetlen a Biblia könyveinek komoly és rendszeres tanulmányozása. Ebben a rovatban egy-egy bibliai könyvet veszünk végig részletesen. Sorozatunkat egy olyan prófétai könyv tanulmányozásával kezdjük, amely körül sok az emberi találgatás, de időszerűsége miatt mégis rendkívül fontos, hogy helyesen értsük és megszívleljük üzenetét, amelyet Isten kifejezetten a mi korunknak szánt.
  • Modern hithősök – A Biblia tele van olyan emberek élettörténetével, akik Istennel jártak és csodálatos tapasztalatokat szereztek Vele. De mi a helyzet ma? Isten ma is ugyanaz, és modern korunkban is vannak olyan hithősök, akiknek élete és tapasztalata buzdító és hiterősítő lehet számunkra, és arra ösztönöz, hogy mi is járjunk a hit útján, megismerve atyáink Istenét.
  • Élet és egészség – Mennyei Atyánk örömét leli abban, amikor gyermekei boldogok és egészségesek. Bár nem feltétele az üdvösségnek, életünk minősége és keresztény hasznosságunk mértéke nagyban függ attól, hogyan tápláljuk, ápoljuk testünket-lelkünket. Milliók élete szabadulhatna meg gyötrő panaszoktól, ha követnék a Teremtő szeretetteljes tanácsait: ebben szeretnénk gyakorlati segítséget nyújtani életmóddal kapcsolatos írásainkkal.
  • Emlék oszlopok – Az igazi kereszténység nem egy elméleti vallás. Személyes élményeink arról tanúskodnak, hogy Jézus Krisztus ma is él, mennyei Atyánk pedig szeret bennünket, és meghallgatja, ha Hozzá fordulunk. Gondviseléséről és csodáiról szerzett tapasztalataink feljegyzésével Isten örökkévaló dicsőségének emelünk emlékművet. Ha megosztjuk egymással hitbéli tapasztalatainkat, ezáltal kölcsönösen felbuzdul szívünk: jó az Úr, és boldog az az ember, aki Őt szolgálja!

Ha másként nem jelöljük, az igeverseket az újonnan revideált Károli-Bibliából (2011) idézzük. Folyóiratunk ingyenes, és bátorítjuk Olvasóinkat, hogy amennyiben áldást nyertek belőle, terjesszék bátran és adják tovább másoknak is! A weboldalon található anyagok folyamatosan bővülnek, frissülnek, és kérésre szívesen küldünk ingyenes kiadványainkból is (CD-k, DVD-k, füzetek).

Isten gazdag áldását, és a Jézus hitében való gyarapodást kívánjuk minden kedves Olvasónknak! ■

A szerkesztők

Feliratkozás
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

1 Comment
legrégebbi
legújabb legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments
Zsanett
Zsanett
6 éve

Drága János Testvérkém! Nagyon szépen köszönöm neked ezeket az erőteljes szép tiszta tanitásokat. Hála Legyen neked Hatalmas Úr Jézus Krisztus nagyon HÁLÁSAN köszönöm neked drága Jézus.