Megtérés és keresztség Elindulás és elindítás a keresztény életben

A keresztény életbe való belépés három lépése: megtérés, keresztség vízzel Jézus nevében és a Szellem keresztsége. Mik a kereszténnyé válás feltételei? Mit jelent a megtérés és az újjászületés? Mikor és hogyan keresztelkedhet meg valaki vízzel és Szent Szellemmel? Másrészről kinek a feladata, hogy másokat elvezessen a tanítványságra, ki keresztelhet, és mi a helyzet a kézrátétellel, amit az apostoli korban gyakoroltak a Szellem-keresztség kapcsán?

Megtérés és keresztség

Elhangzott: Budapest, 2017. április 29.

3
Szólj hozzá!

avatar
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Sánta JánosSperi Ferencné Recent comment authors

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Speri Ferencné
Vendég
Speri Ferencné

Kedves János! Meghallgattam a fenti videót és nagy örömömre szolgált. Köszönöm. A bibliában leírt alanti igeversek egymással ellentétes tanítást tartalmaznak. Sajnos az eredeti írásokat nem tudom ellenőrizni, így kérem a segítségedet, mert nagyon zavar. Idézem a két igeverset: MÁTÉ EVANGÉLIUMA 28 A nagy küldetés parancsa 19. Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén õket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Szellemnek nevében, 20. Tanítván õket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam néktek: és ímé, én tiveletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen! AZ APOSTOLOK CSELEKEDETEI 2. 38. Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a… Tovább olvasom »