Megtérés és keresztség Elindulás és elindítás a keresztény életben

A keresztény életbe való belépés három lépése: megtérés, keresztség vízzel Jézus nevében és a Szellem keresztsége. Mik a kereszténnyé válás feltételei? Mit jelent a megtérés és az újjászületés? Mikor és hogyan keresztelkedhet meg valaki vízzel és Szent Szellemmel? Másrészről kinek a feladata, hogy másokat elvezessen a tanítványságra, ki keresztelhet, és mi a helyzet a kézrátétellel, amit az apostoli korban gyakoroltak a Szellem-keresztség kapcsán?

Iratkozz fel
YouTube csatornánkra!
Sánta János Budapest, 2017. április 29.
Feliratkozás
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

3 hozzászólás
legrégebbi
legújabb legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments
Speri Ferencné
Speri Ferencné
7 éve

Kedves János! Meghallgattam a fenti videót és nagy örömömre szolgált. Köszönöm. A bibliában leírt alanti igeversek egymással ellentétes tanítást tartalmaznak. Sajnos az eredeti írásokat nem tudom ellenőrizni, így kérem a segítségedet, mert nagyon zavar. Idézem a két igeverset: MÁTÉ EVANGÉLIUMA 28 A nagy küldetés parancsa 19. Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén õket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Szellemnek nevében, 20. Tanítván õket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam néktek: és ímé, én tiveletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen! AZ APOSTOLOK CSELEKEDETEI 2. 38. Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a… Tovább olvasom »

Sánta János
Rendszergazda
7 éve

Kedves Zsuzsa! Jogos a kérdés, valóban nem fejtettem ki részletesen ezt a pontot. A három névben történő keresztség egyedül Máté 28:19-ben van megemlítve, az Újszövetség minden további esetben a Jézus nevében történő keresztségről számol be: – ApCsel 2:38 – ApCsel 8:16 – ApCsel 10:48 – ApCsel 19:5 – ApCsel 22:16 Pál apostol az alábbi versekben világosan kifejti a Jézus nevében történő keresztség értelmét: – Róm 6:3 – Gal 3:27 – Kol 2:12 Ezek az igeversek világossá teszik, hogy a Jézus nevében történő keresztség a Jézus Krisztus tapasztalatával – egész konkrétan az Ő halálával és az Ő feltámadásával – való azonosulásunkat… Tovább olvasom »

Speri Ferencné
Speri Ferencné
7 éve
Reply to  Sánta János

Kedves János! Köszönöm a gyors és kimerítő választ. Számomra azonban nem egyértelműen megnyugtató, mert, ha elfogadom a fenti magyarázatot, akkor az Úr Jézus utolsó nagy parancsa, amit a tanítványoknak mondott. idézem „A nagy küldetés parancsa 19. Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén õket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Szellemnek nevében” történő keresztség nem érvényes, mert az Apostolok nem az Úr Jézus tanítása alapján keresztelnek. Nem azért akarom én boncolni ezt a kérdést, mert nem értem a videó, vagy a biblia igéinek tanítását, mindössze szerettem volna tudni, miért nem az Úr Jézus tanítása alapján történik a keresztség. Úgy… Tovább olvasom »