Feliratkozás
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

5 hozzászólás
legrégebbi
legújabb legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments
Szabolcs
Szabolcs
8 éve

Érdekes előadás.
Kérdésem: Van-e a Bibliában írva Isten igaz népéről? Volt-e olyan csoport, az emberiséghez képest igen kicsit csapat (maradék) igaz elveken alapuló, akik megtartották amit Isten kért?
És Jézus korában volt olyan csoport?

Sánta János
Rendszergazda
8 éve
Reply to  Szabolcs

Kedves Szabolcs!
Ajánlom figyelmébe az „Isten Egyháza” c. előadást (Jelenések-sorozat 14. része ~ 60 perc), mely pontosan ezekre a kérdésekre ad választ.
Az előadáshoz tartozó képes prezentáció ezen felül még két (eddig még el nem hangzott) előadás anyagát is tartalmazza. Ha úgy érzi, a kérdései közül némelyikre nem kapott választ az előadásból – esetleg újak merültek fel – írjon bátran, és szívesen leírom részletesen is, ami esetleg nem világos.
Üdvözlettel:
János

Stephanos
Stephanos
7 éve
Reply to  Szabolcs

Ma ez az eklészia, és a Szent Szellem tesz minket a tagjaivá. Aki hallja az Úr szavát, az hisz és annak örök élete van.

Erika
Erika
7 éve

Kérlek, ha lehet fejtsd ki nekem, mert meg szeretném érteni: El ne hagyjátok egybegyűlésetek, mint némelyeknek szokása-Jézus szavai.A fent említett egyik gyülekezetből jöttem ki, és némi lelkiismeret furdalást okoz a fent említett Jézus mondata. Köszönöm.

Sánta János
Rendszergazda
7 éve
Reply to  Erika

Kedves Erika! A szóban forgó felszólítás: „Legyen gondunk arra, hogy egymást buzdítsuk a szeretetre és a jó cselekedetekre, nem hagyva el összejöveteleinket, ahogyan szokásuk némelyeknek, hanem intve egymást annyival inkább, mivel látjátok, hogy közeledik az a nap.” (Zsidók 10:24-25) A valódi keresztény közösség nagyon fontos, mert a testvérek tudják egymást buzdítani. Amikor valaki egyedül marad, könnyebben ki van téve Sátán kísértéseinek. Viszont nem mindegy, hogy mire buzdítják egymást a testvérek a gyülekezetben. A zsidókhoz írt levél leírja, miben kell egymást intenünk: „Vigyázzatok, testvéreim, hogy valaha ne legyen közületek senkinek hitetlen, gonosz szíve, hogy az élő Istentől elszakadjon, hanem intsétek egymást… Tovább olvasom »