5
Szólj hozzá!

avatar
2 Hozzászólás szálak
3 Válaszok a szálakra
0 Követők
 
Legforróbb hozzászólás
Legforróbb szál
4 Hozzászólások szerzői
StephanosErikaSánta JánosSzabolcs Legutóbbi hozzászólások szerzői

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Szabolcs
Vendég
Szabolcs

Érdekes előadás.
Kérdésem: Van-e a Bibliában írva Isten igaz népéről? Volt-e olyan csoport, az emberiséghez képest igen kicsit csapat (maradék) igaz elveken alapuló, akik megtartották amit Isten kért?
És Jézus korában volt olyan csoport?

Sánta János
Rendszergazda

Kedves Szabolcs!
Ajánlom figyelmébe az “Isten Egyháza” c. előadást (Jelenések-sorozat 14. része ~ 60 perc), mely pontosan ezekre a kérdésekre ad választ.
Az előadáshoz tartozó képes prezentáció ezen felül még két (eddig még el nem hangzott) előadás anyagát is tartalmazza. Ha úgy érzi, a kérdései közül némelyikre nem kapott választ az előadásból – esetleg újak merültek fel – írjon bátran, és szívesen leírom részletesen is, ami esetleg nem világos.
Üdvözlettel:
János

Stephanos
Vendég
Stephanos

Ma ez az eklészia, és a Szent Szellem tesz minket a tagjaivá. Aki hallja az Úr szavát, az hisz és annak örök élete van.

Erika
Vendég
Erika

Kérlek, ha lehet fejtsd ki nekem, mert meg szeretném érteni: El ne hagyjátok egybegyűlésetek, mint némelyeknek szokása-Jézus szavai.A fent említett egyik gyülekezetből jöttem ki, és némi lelkiismeret furdalást okoz a fent említett Jézus mondata. Köszönöm.

Sánta János
Rendszergazda

Kedves Erika! A szóban forgó felszólítás: “Legyen gondunk arra, hogy egymást buzdítsuk a szeretetre és a jó cselekedetekre, nem hagyva el összejöveteleinket, ahogyan szokásuk némelyeknek, hanem intve egymást annyival inkább, mivel látjátok, hogy közeledik az a nap.” (Zsidók 10:24-25) A valódi keresztény közösség nagyon fontos, mert a testvérek tudják egymást buzdítani. Amikor valaki egyedül marad, könnyebben ki van téve Sátán kísértéseinek. Viszont nem mindegy, hogy mire buzdítják egymást a testvérek a gyülekezetben. A zsidókhoz írt levél leírja, miben kell egymást intenünk: “Vigyázzatok, testvéreim, hogy valaha ne legyen közületek senkinek hitetlen, gonosz szíve, hogy az élő Istentől elszakadjon, hanem intsétek egymást… Tovább olvasom »